top of page

Режимна Білорусь: чому Лукашенко продовжує репресії?


Самопроголошений президент не терпить незгоди з його диктаторською політикою. За останні кілька днів в Білорусі було засуджено жінку на 10 років та двох чоловіків, на 5 і 1 рік відповідно. Вони були покарані режимом за екстремізм, наклеп і образу Лукашенка, та за фінансову підтримку полку Калиновського.


Захопивши незаконно посаду президента у 2020-му, Лукашенко понад усе прагне втримати право керувати. І щойно виникають ситуації, які можуть похитнути його владу, він стає безжальним. За даними правозахисників, в Білорусі приблизно 1 500 політув’язнених. Усі вони несли загрозу режиму, тому що так чи інакше – підривали авторитет Лукашенка не лише в Білорусі, а й за межами.


Особливо важливо для самопроголошеного президента Білорусі «схвалення» його дій сусідньою Росією. Найближчий союзник перетворився на того, кому Лукашенко «служить». Інакше як пояснити надання території для військових зс рф, процес русифікації, переписування білоруської історії?


За примарну надію лишитись президентом і мати доступ до державних коштів Лукашенко за безцінь «продає» Білорусь, і знищує усіх, хто виступає проти.

bottom of page