top of page

Понад півмільйона євро зібрав та передав для політв’язнів та їхніх родин марафон солідарності


Організаціям, які допомагають білоруським політв'язням та їхнім родинам, передали 509 800 євро. Ці гроші зібрали під час онлайн-марафону «Нам байдуже!». Ініціатором якого є представник Об'єднаного перехідного кабінету міністрів Білорусі з питань соціальної політики Ольга Гарбунова. В організації та проведенні взяли участь понад 20 білоруських ЗМІ. Вони продумали сценарій, а згодом до них долучилися ініціативи та фонди.


Гостями марафону були колишні білоруські політв'язні, журналісти, музиканти, письменники та спортсмени. Пожертви вже розподілені між фондами, організаціями та ініціативами, які займаються питаннями білоруських політв'язнів та їхніх родин. Серед них проєкт INeedHelpBY, «Палітвязынка», чорний хрест – Білорусь, Dissidentby, BYSOL, Razam, BY_help, «ДА ВОЛЯ» та інші.


За попередніми даними, через репресії, переслідування з боку режиму лукашенка та незгоду з військовими діями росії проти України - Білорусь покинули вже не менше 2-х мільйонів громадян. Деякі з них – сім’ї білоруських політв’язнів, які також потребують допомоги та підтримки, як і їхні родичі, які перебувають у білоруських в'язницях.

bottom of page