top of page

ЦБК та полк Калиновського домовилися про співпрацю.

Оновлено: 28 бер. 2023 р.


Центр білоруських комунікацій та Полк імені Кастуся Калиновського домовилися співпрацювати. Заступник командира полку Вадим Кабанчук увійшов до складу Центру.

19 січня 2023 року командир Полку Калиновського Денис «Кит» Прохоров зустрівся із головою ЦБК Максимом Плешком, щоб обговорити проблеми українсько-білоруських стосунків. Обидва погодились, що велика частина українців, на жаль, має недостатньо знань про країну-сусідку та її народ.


Після вторгнення російських військ в Україну з білоруської території частина українців почала негативно ставитися до білорусів. Російська пропаганда це підхоплює, транслює на Білорусь і тим самим розпалює ще більшу ворожнечу між народами. Але ми маємо розуміти, що режим Лукашенка і білоруський народ це не одне і те. Це різні суб’єкти, їх треба розділяти», - наголосив Максим Плешко. Сьогодні українцям важливо пояснювати, що крім Лукашенка є інші білоруси, які усвідомлюють, що ворог України і Білорусі один і той самий впродовж сотень років – це Росія. «Мільйони таких білорусів виходили на протести у 2020 році, які були жорстоко подавлені. Сьогодні понад тисяча білорусів бореться зі зброєю в руках за Україну під Бахмутом та на інших ділянках фронту. А завтра ми будемо боротися за свободу Білорусі. І справді важливо, щоб широкий загал в Україні це знав і розумів», - підтвердив командир полку Денис Прохоров


Щоб продовжувати співпрацю між Полком та Центром в склад ЦБК увійшов заступник командира Полку Кастуся Калиновського – Вадим Кабанчук Нагадаємо, Центр білоруських комунікацій – громадське об'єднання українців і білорусів, яке покликане сприяти деокупації Білорусі, її національному відродженню, демократизації та поверненню до кола європейських держав.


bottom of page