top of page

Україні не слід сприймати Білорусь так, як цього хоче Лукашенко



В Україні домінує сприйняття Білорусі в наративі, який сформувала Росія та офіційний Мінськ. Натомість українцям варто утверджувати власний конструктивний погляд на Білорусь та білоруське суспільство. Про це заявив ініціатор Центру білоруських комунікацій Максим Плешко, коментуючи П’ятому каналу ситуацію загрози з боку Білорусі.

Водночас, усе українське військово-політичне керівництво та розвідка запевняють українців, що на території РБ наразі немає ударного угрупування для нової агресії. А якщо таке з’явиться, ми знатимемо про це завчасно. «Попри це ми продовжуємо обговорювати їхні військові навчання, які з квітня не припиняються. І тим самим, підтримуємо цей наратив напруги з боку Білорусі. Що негативно впливає на масову свідомість українців», - підкреслює Максим Плешко.


Замість цього в Україні варто формувати власний порядок денний щодо Білорусі, переконаний експерт. «Український національний інтерес - не в тому, щоб лякати один одного можливим наступом з білоруського боку. Сили оборони відіб’ють такий наступ, якщо він станеться. Наш інтерес - зрозуміти, як після відбиття російської агресії вибудувати стосунки із новою Білоруссю, яка, безумовно, зміниться після того, як з-під Лукашенка буде висмикнуто стілець російської підтримки».




bottom of page