top of page

Більшість українців розуміє, що росіяни і путін, то одне ціле. А білоруси і Лукашенко - ні.


Експерт Центру білоруських комунікацій в інтерв’ю «Радыё рацыя» зазначив, що є білоруські партизани, які допомагають Україні, а багато хто воює і на фронті проти росії. В контексті можливого повторного нападу з території Білорусі також зараз важливо розуміти, чи зберіг Лукашенко хоч залишки суверенітету.

«Є диктатор Лукашенко, який працює, по суті, в «спайці» з путіним. І що переважить однозначно - сказати складно. Тому в Україні бояться нападу з Білорусі», - зазначив Макітра.

На його думку, якщо буде такий напад навіть за участю росіян, то ставлення до білоруського народу в Україні значно погіршиться.

«Підстави, звичайно, є. 24 лютого власне з Білорусі і була основна атака на Київ. Якби не було плацдарму з Білорусі, то росіянам було би дуже складно добратися до Гостомеля і Бучі. Зайти до столиці з Сумської і Харківської області це було практично не реально. Українці сподіваються, що білоруси проявлятимуть ще більшу підтримку та зможуть протистояти таким планам», - сказав експерт білоруському радіо.

Макітра також підкреслив, що, за різними підрахунками, теперішня війна в історії з росією є від 18-тої до 30-тої за ліком.

«Росія залишилася вічним ворогом, по суті. Принаймні, в теперішньому форматі існування росії, як імперії, що колонізувала частину народів, територій. Це починає розуміти дедалі більше людей. Можна виграти дану стадію, навіть вигнати росіян з України але перебувати у стані напруги, війни», - підкреслив він.

Експерт Центру білоруських комунікацій Ярослав Макітра переконаний, що коли путін обрав війну на знищення українців, то в нас немає варіантів, окрім як боротися, щоб вижити.

Розмова цілком за посиланням: https://www.racyja.com/sumezhzha/ukrainski-ekspert-ukraintsy-uzho-zvykl/

bottom of page