top of page

Польського дипломата викликали до МЗС Білорусі у зв'язку з авіаінцидентом


МЗС Білорусі викликало тимчасово повіреного у справах Польщі Мартіна Войцеховського. Він висловив рішучий протест через порушення державного кордону Білорусі польським літаком.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Білорусі. У повідомленні йдеться, що порушення білоруського кордону сталося 2 листопада. До цього ні Прикордонний комітет, ні Міноборони не повідомляли про порушення кордону 2 листопада.


1 вересня Державний прикордонний комітет Білорусі заявив про порушення повітряного простору польським військовим вертольотом Мі-24 у Берестовицькому районі (Гродненська область). Стверджувалося, що бойова машина перетнула кордон на дуже низькій висоті, влетіла в глиб Білорусі на відстань до 1,2 км, а потім повернулася назад.


Рівно за місяць до цього інциденту, 1 серпня, Польща заявила про порушення повітряного простору країни двома білоруськими військовими вертольотами. У зв’язку з цим міністр оборони Маріуш Блащак доручив збільшити кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові гелікоптери. Офіційний Мінськ порушення не визнав.

bottom of page