top of page

Влада Білорусі приховує новий сплеск епідемії


Станом на 21 вересня 2023 року в Білорусі зафіксовано близько 100 тис. заражень COVID-19. Смертельних випадків більше 7-ми тисяч.


Ситуація із короновірусом в Білорусі знову загостилась із вересня поточного року. Епідеміологи пов’язують це із початком осені та навчального року. Втім, є і інша важлива причина.


За свідченнями людей, лікарі в Білорусі відмовляються брати мазки у пацієнтів із симптомами короновірусу. А списують їх погане самопочуття та симптоми на ОРВІ, виписують їм антибіотики і відправляють додому.


Тестування не проводиться належним чином, тому що самі ж лікарі визнають, що керівництву країни це не потрібно. Зауважимо, що вакцинація від коронавірусу в Білорусі розпочалася лише в лютому 2021 року.


А ще нагадаємо, що пандемія ковіду почалась в період передвиборчої кампанії Лукашенка. Тому він публічно і виступав проти карантинів. А населенню радив лікуватись малими дозами алкоголю, щоб знищувати вірус і частіше мити руки. Крім цього, він радив вживати вершкове масло, дихати димом багаття, ну і звичайно, кататися на тракторі, щоб на свіжому повітрі не думати про віруси.


В тому, що люди помирали від COVID-19 «батька» звинувачував самих померлих.


Насправді ж, Лукашенко розумів, що більше половини зайнятих у Білорусі працює на державних підприємствах або є держслужбовцями – а отже, їхній відхід на карантин довелось би оплачувати державі. А в економіці Білорусі рецесія, ситуація не покращилась, тож грошей на лікування людей не було і немає зараз.


Лукашенку простіше в черговий раз зробити вигляд, що ніякого вірусу не існує, аніж нести відповідальність за здоров’я та життя населення Білорусі.

bottom of page