top of page

Провести спільні навчання з Польщею запропонували в Білорусі


Восени, орієнтовно з 20 до 26 вересня в Білорусі заплановані масштабні військові навчання. Заявив заступник держсекретаря Радбезу Білорусі Павло Муравейко. Про пише «Зеркало»


«У них беруть участь, як правило, усі елементи військової організації держави, залучається територіальна оборона. На останнє навчання залучатиметься, зокрема, і народне ополчення», — сказав Муравейко.


Радбез повідомив про готовність провести спільні військові навчання з Польщею. "Якщо поляки готові провести з нами навчання, ми із задоволенням виступимо з такою ініціативою та розглянемо, які питання ми зможемо відпрацювати спільно", — заявив представник Радбезу.


Він зазначив, що «питання для можливого відпрацювання лежать на поверхні: протиповітряна оборона в рамках охорони спільного кордону, прикордонна безпека, протидія транскордонним загрозам, пов'язаним із біологічними та іншими надзвичайними ситуаціями».


Але при цьому наголосив, що пропозиції вони чекатимуть все ж від Польщі: «Буде пропозиція — з'явиться наша реакція у відповідь і наші дії».


Припускаємо, що у Варшаві така пропозиція може викликати подив. Особливо у зв’язку із напруженою ситуацією на кордоні, спричиненою провокаціями з білоруського боку.

bottom of page